Skolstart och Nyval

”Nu är det val igen och nu är det val igen” travesterar grekerna den svenska julsången. Mitt i semestern för dem som har sådana annonserade premiärminister Alexis Tsipras att han avgår med ett både kritiskt och självkritisk tal efter en 190 graders kovändning med tanke på hans vallöften i januari som gjorde honom till segrare. Frågan som ställdes då var om SYRIZA skulle förändra Europa eller om Europa skulle förändra SYRIZA. Även om det var David mot Goliath är slaget avgjort och nu är SYRIZA två partier i ett.

Nyval är utlyst till den 20 september och en temporär regering formas. Jag har bokat biljett till Aten den 10 september för att ta tempen på valrörelsen och de valtrötta grekerna. Samtidigt är det kaos på Kos där tusentals flyktingar fastnat i väntan på sina papper för att kunna ta sig vidare. Flyktingar från Mytilini betalar 60 € för att ta sig till Aten och Greklands grannländer barrikaderar sig med militär. Jag följer utvecklingen och håller er uppdaterade som vanligt.

Här hemma är det fullt upp med rivstart inför höstens uppdrag och dotterns skolstart som känns omtumlande. I Melina ser jag hur fort livet rusar förbi. Häromdagen låg hon som ett knyte i min famn och nu sparkar hon med sina långa ben ut mig från sängen och bestämmer vad hon ska ha på sig i skolan.

IMG_4244

 

Dela på

4 Svar på “Skolstart och Nyval”

 1. Är lite besviken att du viftade bort SDs framgångar i opinionsundersökningarna i TV4 nyhetsmorgon. SD är ett parti som står nära fascismen. Partiledningen har gjort ett tappert försök att rensa ut de värsta avarterna men eftersom partiet har en ideologi som bygger på nationalism som balanserar på gränsen till fascism så finns det alltid en risk att den mer extrema falangen tar över om de en dag skulle få regeringsmakt.Ytterlighetspartier – oavsett om de är vänster, höger eller religiösa tenderar att utnyttja demokratin för att komma till makten och därefter avskaffa den.

  Jag har hela tiden hoppats att övriga partier skulle vakna i I&I-frågan innan SD blev så här stort. Decemberöverenskommelsen (DÖ) var ett hån mot alla demokratiska principer. Vad ska en övertygad ickerasist och demokrat välja om han eller hon tycker att Sverige inte klarar av att hantera flyktingströmmarna och är orolig för segregationen, utanförskapet och kriminaliteten som en totalt misslyckad integrationspolitik skapat? DÖ har ställt svenska svenska folket inför ett ultimatum: Välj SD eller DÖ! Då är det ju inte konstigt att SD vinner terräng i opinionen trots partiets svans av pubertala rasister och nyfascister.

  Det är viktigt att politiken i en demokrati avspeglar valresultaten och den allmänna folkopinionen. När det gäller invandring och integration har etablerade medier och politiker istället slagit dövörat till och vägrat erkänna problem, kostnader och volymgränser. De har medvetet valt att negligera, censurera och vinkla sådana nyheter av rädsla att de annars ska leda till rasism. Detta elitistiska förmynderi har varit mycket, mycket kontraproduktivt! Det är just detta omyndigförklarande av oss vuxna medborgare som väckt irritation, misstro mot etablissemanget och gjort att allt fler har radikaliseras i sina åsikter när det gäller I&I. Dessutom så förvärras problem som inte hanteras utan avsiktligt sopas under mattan.

  Jag håller alla opportunistiska politiker och journalister – de som tävlat om att vara de mest renläriga humanisterna och mest politiskt korrekta – huvudansvariga för att hela samhället nu polariserats och att problemen och kostnader med invandrare och integration nu är större än någonsin. Även om deras avsikt var god så har den idiotiska taktiken att stämpla alla som velat debattera frågan som främlingsfientliga rasister, nu lett fram till SDs framgångar och till att främlingsfientligheten ökat i Sverige.

  Jag hoppas att de nya opinionssiffrorna får till konsekvens att DÖ bryts och att övriga partier äntligen börjar ta upp frågan om strategier, kostnader och volymer när det gäller flyktingmottagande och integration SAMTIDIGT som man aktivt bekämpar all form av främlingsfientlighet och rasism. Oskyldiga invandrare ska inte lida mer än de gjort på grund av att politiker stoppat huvudet i sanden.

  1. PS. Här är en debattartikel i Dagens Samhälle av Johan Westerholm (s) som tar upp det jag försöker förmedla:

   http://www.dagenssamhalle.se/debatt/utmala-folk-som-brunhoeger-loeser-inga-problem-17515

   Äntligen någon på vänsterkanten som förstår vad som pågår och att man måste ändra strategi och samla en bred majoritet av svenska folket om man vill motarbeta fascism, rasism och främlingsfientlighet. Först då kan man marginalisera extremisterna. Uppvaknandet är sent men mycket efterlängtat. DS.

 2. PPS. Lyssna även på detta debatt där ovanstående socialdemokratiska debattör Johan Westerholm och den moderate riksdagsmannen Hanif Bali är rörande överens hur kontraproduktiv och sjuk immigrations- och integrationsdebatten i Sverige har varit.

  https://www.youtube.com/watch?v=MCKRQzc7-qA

  Det här väcker verkligen hopp! Om dessa åsikter får genomslag i den officiella partipolitiken så är jag säker på att stödet för SD minskar igen. Då kanske vi kan minska polariseringen och läka såren i samhället. DDS.

 3. Såå vackra ni är!!

  Ja, fruktansvärt illa att SD har gått framåt så mycket! Tror det beror på flera faktorer, men något radikalt måste göras mot detta, snarast!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *