Bron mellan liv och död

God dag från ett soligt Stockholm! Idag kan ni läsa min DN-artikel om flyktingsituationen och frustrationen i Grekland. Samtidigt är det bråk mellan polis och flyktingar på charterparadiset Kos där tusentals människor sover på gatorna i väntan på papper för att kunna resa vidare. Här är länken. Och här är några bilder jag tog med min mobil. Först mannen jag nämner i artikeln som varannan dag delar ut leksaker till flyktingbarnen:

IMG_3755

IMG_3744

Dela på

8 Svar på “Bron mellan liv och död”

 1. Alexandra, du skriver om svåra saker balanserande på gränsen till att det gör riktigt ont. Går man över den gränsen slutar iaf jag att läsa så balansgången är viktig.
  Och inte heller jag har lösningen på flyktingproblemen. Men vi kommer få andra samhällen i framtiden. Men så har det länge varit; av ena eller andra skälet. Teknik, ideologi, religion, krig…
  /Eric

 2. Gråter och gråter – så fruktansvärt! Så bra skrivet i DN av dig Alexandra!! Där ser man vad grekerna gör för andra trots att de är sådana svår situation själva! All heder till dom! Det bekräftar också mina egna upplevelser av grekerna, med risk för att generalisera,,men de jag träffat har alltid varit så väldigt empatiska och varma! Lider verkligen med flyktingarna och grekerna!! Verkligen skam och skandal att inte fler rika länder går in och hjälper till mer!!

 3. @Eric Borgström, så man ska dölja verkligheten för att den gör ont?! Gå med skygglappar och förneka verkligheten är knappast rätt konstruktiv väg att gå!

 4. L.J, jag tycker inte vi skall beskylla Alexandra för att ha dolt verkligheten osv. Tycker du verkligen det?
  Jag tycker hon har beskrivit en skakande verklighet ett stilistiskt utmärkt sätt, något jag berömde henne för. /Eric

 5. @ Eric, ok måste ha missförstått din kommentar där! Ursäkta! Jag vill också ge henne beröm för hennes skrivande, att hon skildrade det som händer där så bra!

 6. OK LJ, vi kan nog förenas i att inse att många far mycket illa i världen, i Aten och annorstädes. Och att vi är tacksamma att Alexandra beskriver hemskheter på ett bra stilistiskt sätt. Det är viktigt för mig eftersom jag inte i min svenska trygghet klarar av att läsa om hemskheter på ett rått sätt. Msn kan nå fler genom att vara en god skribent.
  Alexandras bok Kris rekommenderas f.ö. /Eric

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *