Tangentbordsterrorister och tigandets tid

God kväll vänner. Jag vill återigen tacka er för all kärlek, allt stöd, all uppmuntran. Idag talade jag med ett par trevliga poliser. De berättade också om en höjd anspänning. En mer aggressiv stämning. Jag tycker vi borde bryta mönstret. Ändra samtalstonen. Chockera omgivningen med att ösa värme och vänlighet. På engelska finns en fin sammanfattning: ”Say what you mean. Mean what you say. But don’t say it mean”.

I söndags ledde jag P1 Debatt om Antisemitism och Islamofobi. Det var en turbulent och intressant sändning som ni kan lyssna på HÄR och ladda ner. Jag lärde mig massor.

Imorse medverkade jag hos Malou von Siverz i ”Efter Tio” i TV4. Malou har ägnat hela veckan åt näthatet som drabbar alltför många människor. HÄR kan ni se intervjun. Och mitt budskap till hatarna.

Jag tänker mycket på de goda människornas tystnad. Hur tystnaden går i arv. Den tystnad som förenar hela kvarter, hela städer, skolor och stater. Vi är en stark och stum förening. Vi som har en mun men ingen talan.

Jag tänker på alla människor som inte ryms i normens strypsnara. Över- eller underviktiga, HBTQ-grupper, invandrare, kvinnor, människor som vågar ta strid för jämställdhet och jämlikhet. Sofia B Karlsson är en av dem. Imorgon tillägnar jag henne min Metrokolumn som ni kan läsa HÄR.

Nu har jag mailat några bekanta som är utsatta och bjudit in dem på lunch för att sätta igång en supportklubb. För att vi ska finnas där för varandra. För att ingen ska behöva känna sig ensam när det blåser. Gör detsamma. Träffas. Tala. Trösta. Vår tid på jorden är kort och vi har allt att vinna om vi fyller den med omtanke och kärlek. I det stora och det lilla. Snart är jag glad igen. Ska bara hjärntvätta mig själv en smula. Förtränga. Skaka av mig. Tack för att ni hjälper mig på vägen.

IMG_9803

Dela på

5 Svar på “Tangentbordsterrorister och tigandets tid”

 1. Delar inte dina åsikter generellt för fem öre. Du inser inte att det finns stora problem med migrationen för Sverige. Vi som drabbas av dessa är oftast vi som bor i hyreslägenhet har enkla jobb etc. Dom som är för migrationspolitiken i nuvarande form bor oftast i fashionabla områden där man knappt ser en invandrare. Då är det lätt att vara generös… Jag vill ha lugn o ro inte gap o skrik o bråk om tvättstugetider etc… Kan tyckas vara småsaker men sånt retar sig vanliga medborgare på. När ett bostadsområde som tidigare varit lugnt o konfliktfritt plötsligt tenderar att bli stökigt när många flyktingar flyttat in. ÄR DET KONSTIGT ATT MAN DÅ REAGERAR OCH BLIR FÖRBANNAD???

  1. Jag visste det! Här diskuteras det om den i svenska folksjälen djupgående svenska rasismen, främlingsfientligheten. Våra månghundraåriga homogena kulturtraditioner och därmed exceptionella och särskilt stora svårigheter att integrera och ta emot främmande folk och kulturer. Men egentligen är det bara en dimridå. För det handlar om TVÄTTSTUGEHELVETET.. som vanligt.

  2. Inget är konstigt. Jag växte upp i Rinkeby. Min familj bor där. Jag vet precis vad du talar om. Det handlar om klass. Det handlar om segregation. Det handlar om att makten vänt människorna ryggen. Kritiken behöver inte glida över i rasism. Jag inser givetvis att det finns problem och har konsekvent skrivit om dem till skillnad från de flesta andra. Läs in dig på mina artiklar och böcker och välkommen åter! Kram.

 2. Varför vänder makten människor ryggen?
  Bra idé om supportklubb!
  Det behövs verkligen mer sånt och oftare!
  Så glad jag fann din blogg☺️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *