Vad är det för fel på grekerna?

Äntligen är min dokumentär ”Vad är det för fel på grekerna?” uppe på SVT Play igen. När krisens klimax och den ekonomiska kollapsen är ett faktum kan vi behöva flera förklaringar, nyanser och fördjupad förståelse för orsak och verkan. Här kan du se dokumentären. Kommentera och sprid den gärna vidare.

Igår i SRs Studio Ett samtalade jag med Finansminister Magdalena Andersson och Deutsche Banks vd. Här kan ni lyssna på detta,

Tillsammans med Theodor Kallifatides försökte vi även i SVT Debatt ge flera vinklar av en kris som beskrivs något enfaldigt. Lars Adaktusson, KD, fd journalist och Europaparlamentariker sa i sändningen felaktigt att regeringen är kommunistisk vilket är ett direkt sakfel. Det finns ett kommunistparti som heter KKE och inte är med i regeringen och röstade Nej till Folkomröstningen. Om ni vill kan ni se det här. 

I Almedalen är det fullt ös och jag leder seminarier, föreläser om mina hjärteämnen – igår om mångfald i en fullsatt sal där hälften var Sverigedemokrater. Det blev en oerhört intressant tillställning som jag ska skriva om så fort jag har en stund över. Jag har intervjuat ministrar, modererat oerhört spännande samtal, talat i Domkyrkan, kramat biskop Antje Jackelén. Nu måste jag dock leda seminarium om socialpolitik och bostadspolitik. Min medverkan i kvällens Aktuellt-sändning kan ni se HÄR. Kram på er alla.

Grekland 057

 

Dela på

2 Svar på “Vad är det för fel på grekerna?”

  1. Du är så vacker Alexandra..både på insidan och utsidan..TACK för allt du gör, dina fantastiska rapporteringar och allt bra du skriver!!?

  2. Tack Alexandra, för att du finns där och rättar, informerar, fördjupar, belyser, nyanserar, klargör, balanserar, exemplifierar…..tack för att du kämpar så väl mot enfalden. Man lär sig så mycket av dig och ditt engagemang smittar av sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *