Världens första scendokumentär: Vem bryr sig?

Hej vänner och hoppas ni mår fint. Själv medverkar jag imorgon i ett innovativt hybridevenemang där Showtell stories presenterar ett nytt sätt att berätta – scendokumentären. Det är en blandning av journalistik, teater, talkshow och seminarium som aktiverar alla sinnen hos i publiken. Vi möter människor som var på plats hösten 2015 när en stor del av de 163 000 asylsökande som kom till Sverige passerade centralstationen i Stockholm.

Tidigare vice statsministern Åsa Romson (Mp) intervjuas om att vara människa och politiker under en av vår tids värsta humanitära katastrofer. Alla minns Romsons tårar på presskonferensen och det ska bli intressant att höra om vad som egentligen hände bakom kulisserna. Och så medverkar även nattklubbsentreprenören Jakob Grandin samt volontärerna Faryana Asghari och Gabriel Mezquida.

Så här skriver arrangörerna i sin inbjudan: ”Vad var det som hände? Hur snabbt gick det egentligen? Och vad säger det om vårt samhälle idag? Scendokumentären undersöker vilka mekanismer som engagerar människor i dagens digitala värld och vad som får engagerade människor att återgå till vardagen, civilsamhällets roll i förhållande till myndigheterna och mediernas makt eller icke-makt över agendan. Med lukt, smak, känslor, möten och personliga berättelser vill vi varna känsliga personer för starka upplevelser. Föreställningen rekommenderas inte för barn under 15 år”.

Jag tänker berätta om min upplevelse och erfarenhet kring Flyktingkrisen som började långt innan den nådde Sveriges gränser. Då när den mest var en utmaning för de sydeuropeiska skuldnationerna som är Europas entré. Det skrev jag om redan i min bok ”Kaos- ett grekiskt krislexikon” men även i flera artiklar i bl.a. DN där jag berättar om människor jag mött på flykt och alla de eldsjälar som stått vid hamnar och på stränder och räddat liv.

Välkomna till Bio Rio kl. 17.45- 19.30. Vi ses då.

Dela på

4 Svar på “Världens första scendokumentär: Vem bryr sig?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *