Almedalen 2017

Almedalen 2017 är till ända. Det blev en intressant vecka där jag ledde Ring P1, föreläste och modererade samtal och debatter om allt ifrån unga flickors tilltagande magproblem pga stress och prestationsångest till arkitektur, bostadspolitik, internationalisering, integration, migration till Riksteaterns seminarium ”Grab art by the pussy” om kulturens alltmer trängda situation. Den seminarietiteln föll inte i god jord hos arrangören som raderade ordet ”pussy”. Samma arrangör som gav nazisterna grönt ljus att sprida sitt hat ansåg alltså ordet stötande.

Med Linnea Claeson och Evin Cetin.

På Equmeniakyrkan intervjuades jag av prästen Britta om mina böcker och min kamp för jämställdhet och jämlikhet. Och priset man får betala.

 

SR-seminarium om hur lyssnarna ska kunna komma till tals innan Ring P1-sändningen.

Den stora Bostadsdebatten

Tre gig med Özz Nujen. Här i Landshövdingens trädgård!

Intervju med ensamkommande flyktingbarn för Svenska Kyrkan på Botkyrkas Scen.

Jag och många med mig lämnade ön imorse när rasister och nazister marscherade in i Visby. Det enda obehagliga som hände i veckan var några rasister som gick runt och fotograferade medan jag jobbade. Hoppas de som är kvar får vara i fred. Demokrativeckan fick sig sannerligen en stöt av mörkerkrafterna. Aldrig förr har jag sett så många gå runt med livvakter. Framför allt politiker och chefredaktörer. Och aldrig förr har jag sett så många homogena paneler i Almedalen. Även bland dem som säger sig ”gilla olika”. Den rasistiska retoriken har fått effekt. Men vi står upp och vi står emot. Överallt.

Nu dags att dra ner gardinerna ett tag. Inga jobb inbokade på ett tag så det blir tvångsvila. Om jag inte börjar skriva på en ny bok.

Vad ska ni göra i sommar?

Dela på

4 Svar på “Almedalen 2017”

 1. Flyta på en madrass.
  Dricka saftkobbel med blåbär
  Springa längs havsstranden
  Drömma om en bättre värld
  Lyssna på Alan Watts bl.a

 2. Hej Alexandra,
  Jag vet inte. Ta körkort kanske 🙂 Sen ska jag amma, byta blöjor och segla ÖSR Öckerö Shorthand Race :). Haha. Ska bli kul. Alexandra om du kommer till Gbg igen och vill testa dina vingar så ska jag ta ut dig på havet. Min man är snäll han kan rulla vagn… kram kram Alexandra hälsningar Malin.

 3. Det snackas mycket om ”åsiktsbubblor” nuförtiden och att Internet bidrar till detta genom t.ex likes and dislikes, blockad eller addad osv.

  Skrämmande fenomen eller bara rörande enighet:

  Två tjejer som är eniga i om klädsel på badstranden:
  ( Jag kan inte hjälpa att jag gillar dom. De är så oskuldsfulla. Jag kan tänka mig att gå till stranden med dem i en randig baddräkt som man sett på ett gulnat fotografi…)

  https://www.youtube.com/watch?v=AGxxcyWo-4k

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *