En regnig måndags minnen från en sagolik helg!

God Måndag morgon fina ni! Hoppas helgen laddat er med ny energi.

Jag har haft en sagohelg med ”Best of Sweden” -turné och Sveriges okända världsstjärnor.  I torsdags var vi i Uppsala och fick den HÄR fina recensionen. En luttrad recensent skriver: ”Jag är hög på kärlek. Hög på musik. Det pirrar i alla mina sinnen av en ödmjuk tro på att allt faktiskt kan och kommer bli bra till slut – det är ett bra betyg.” 

I fredags väntade Vara Konserthus, sen Storan i Göteborg och slutligen Spira i Jönköping. Jag passade på att sova med min kära väninna Tess Merkel som jag inte träffat på ett tag för att hon uppträder varenda helg på Rondo med Alcazar. Så mysigt att ligga där i den sköna hotellsängen och babbla som två tonåringar.

IMG_0235

I lördags såg jag deras färgsprakande, roliga och vitaliserande matinéföreställning ”Discodefenders”

FullSizeRender

Perfekt uppladdning inför intervjun med GP som ni kan läsa HÄR.

Vår föreställning var mindre glittrig men så hjärtevärmande och stärkande att publiken dansade och sjöng med och skrattade och grät. Nu kommer jag sakna alla fantastiska artister och musiker och arrangörer jag har hängt med senaste veckan. Inte minst min kompis Ramy Essam som blev den egyptiska revolutionens och arabiska vårens frontfigur med sina sånger. Han torterades av militären och polisen men han lät sig inte tystas. Deras våld blev hans vapen. Nu sprids hans musik världen över. Musiken som blundar för barriärer. Musiken som varken behöver visum eller pass för att korsa gränser. Idag har han fått en fristad i Malmö för två år. Vi talade mycket om livet och kärleken och kampen för rättvisa och demokrati. Vi talade om konsten att aldrig ge upp trots motstånd. Vi talade om kärleken för Medelhavet som vi delar och alla utmaningar i vår region.
IMG_0384

Pedram Shahlai är en annan ny Best of Sweden-vän som spelade fiol och trollband publiken med sin talang och humor på scen. Han kommer bli en stor stjärna snart. Ni har kanske redan sett honom spela solo på Polarpriset. Trots sin unga ålder har han ett fängslande levnadsöde som jag skulle vilja berätta mer om. Ur mörkret har han lyckats frambringa så mycket ljus och humor att jag tycker han ska kombinera stå-upp-komik med sin magiska fiol på scen. Den här killen har sannerligen många strängar på sin lyra.
10544369_10152844141471705_7748259164880761060_n

Jag vill tacka alla er som kom och lyssnade och dansade och deltog. Jag vill tacka underbara Andreas Unge som är skaparen bakom ”Best of Sweden” och Henrik Lillsjö och Vara Konsterhus. Tack också till er som kommenterar. Fler bilder finns på min instagram.

Dela på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *