Från Bokmässan till Debattscenen

God dag och God vecka alla underbara vänner. Jag var på Bokmässan i 24 timmar, föreläste, ledde samtal och talade om den grekiska barnboken ”Sabelles röda klänning” (Mirando Bokförlag) som jag översatt och skrivit förord till. Min bok ”Kaos- ett grekiskt krislexikon” sålde slut memn nya böcker är på väg till förlaget. Höjdpunkten var frukosten med journalisten och författaren Masha Gessem som jag mötte i Aten förra året. På tåget hem placerades jag mycket motvilligt i Tysta Avdelningen. Där hamnade denna tidning i mitt knä och alla som känner mig skrattade åt paradoxen:

cwRVvDsvEE9Wl9H2Ow4c
Här kan ni läsa hela intervjun om ni vill. Sedan var det dags att trotsa feber och förkylning och förbereda den tre timmar långa direktsända debatten ”Hur många döda barn på flykt tål Europa?” P1 Debatt handlade igår om Flykten, följderna, farhågorna och förhoppningarna. (Kan inte hjälpa att jag är en sådan sucker för allitterationer) Men också om det brinnande, beundransvärda engagemanget som växer både i vårt land men också andra delar av Europa. Kulturhusets Foajé 3 var fullsatt av volontärer och eldsjälar från bl.a ”Vi gör vad vi kan” och ”Refugees Welcome” och andra som tillbringar dagar och nätter på Centralstationer för att hjälpa traumatiserade människor som kommer till Sverige.

IMG_4792HÄR kan ni lyssna på P1 Debatt där bl.a fantastiska Gina Dirawi håller ett tankeväckande brandtal, där Bert Karlsson berättar om sitt asylimperium men också får mothugg av människorättsaktivisten Samaa Sarsour, där journalisten och aktivisten Nuri Kino ryker ihop med ”Kvinna till Kvinnas” gen.sekr Lena Ag om hur vi ska bekämpa roten till flyktingkatastrofen. Ni får höra om smugglarna, om behovet av liksäckar och flytvästar, om flykten från helvetet till hoppets hamnar. Roligast av allt var när främlingsfientligheten kom på tal då Bert Karlsson värjde sig genom att säga att rasism finns i mitt hemland. Varpå jag undrade vilket hemland han syftade på. Lyssna själva så kommer ni få en hel del aha-upplevelser och insikter och kunskap. Även i Webbsändningen där svenska volontärer vittnade om att de var ensamma på plats på grekiska öar med att rädda liv medan de stora organisationerna och myndigheterna lyste med sin frånvaro.

Nu har jag precis gjort en stor intervju med framgångssagan Azita Shariati, Sodexos VD som utsetts till Näringslivets mäktigaste kvinna. Hon är en sann inspirationskälla och snart får ni lyssna på hennes framgångstips och finter. Strax springer jag ner till tvättstugan för att därefter dra till Göteborg på jobb. Livet leker. Hoppas ni njuter och må kraften vara med er.

IMG_4796

Dela på

2 Svar på “Från Bokmässan till Debattscenen”

  1. Alexandras hämnd är inte grym. Trettio år yngre kvinnor glänser och ler mera. Varför hämnas inte Alexandra med knallhårda argument, praktiska lösningar på politiska problem och en rättvis redovisning över den ekonomiska skulden för de förslag hon framför?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *