Hurra Hurra för Sverige idag!

Hej och Grattis på Nationaldagen kära vänner!

Året var 1995. Platsen var Rinkeby Torg. Jag gjorde min första trailer för SVT.

Jag sa: Jag är 100 procent grekisk och jag är 100 procent svensk.

De skrev: Du kommer aldrig att bli svensk. Åk hem.

Jag sa: Det här är mitt hem. Här har jag växt upp. Här finns min familj. I den svenska jorden ligger min farmor begravd.

De skrev: Snart ligger du i grann- graven. Vi kommer döda dig.

Så inleder jag min artikel i Aftonbladet idag. Läs mina tankar kring nationaldagsfirandet och svenskheten. Klicka Här.

Imorse var jag med i Nyhetsmorgons Nyhetspanel i TV4 med Bodström & Hakelius. Vi talade om skolresultat, satir och tillväxtskräck. Här kan ni se det.

Nu har jag varit i Uppsala och högtidstalat på Nationaldagen inför ett par tusen medborgare i Stadsparken och i Fredens Hus talade jag om fred, frihet och modet att stå upp för alla människors lika rätt och konsten att gå från teori till praktik.

Däremellan klämde jag in en manikyr hos Alexandra Kallner på Upplandsgatan 60 och firat dagen genom att äta kanelbullar till frukost och lunch. Här kommer ett litet axplock av nationaldagsbilder innan jag beger mig till Skeppsbron för att medverka i SVTs Nationaldagsfirande! Vi ses.

IMG_3461

IMG_3488
IMG_3490

Dela på

Ett svar på “Hurra Hurra för Sverige idag!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *