Kaos för en femtiolapp!

Upprymd. Varenda cell dansar av välbehag. Jag har nyss inspirationsföreläst för hundratals invandrarkvinnor som har eller är på väg att starta eget. Almi bjöd in och jag möttes av starka, härliga, innovativa kvinnor med rötter i Liberia, Uruguay, Indien och världens alla hörn. En tjej har skapat en intim deodorant, en annan blandar indisk och västerländsk kläddesign, en tredje erbjuder filippinsk massage, en tredje forskar i hur man kan hjälpa gatubarn.

Jag är också upprymd över att min hyllade bok ”Kaos -ett grekiskt krislexikon” nu äntligen kommer ut i pocket. För bara 50 kronor kan du beställa den HÄR och läsa eller skänka till alla som är på väg till Grekland, alla som bryr sig om demokratin och människovärdet, alla som undrar över krisen konsekvenser och alla som älskar Europa men bekymras över högerextremismen, kvinnohatet och de ökande klassklyftorna.

I övrigt leder jag Ring P1 dessa dagar och hoppas ni ringer och gör er röst hörd. Det är valår och varenda röst är viktig.

Ni som missade P1 Debatt om Våld i nära relationer borde lyssna HÄR. Hör starka, rörande vittnesmål och engagerade röster. Michael Alonzo talar om sina egna erfarenheter av våld i nära relationer och Jennifer Erlandsson berättar om hur hon blev systematiskt nedbruten av sin älskade. Men vi hör också experterna och kvinnojourerna om hur vi kan arbeta för att förebygga och motverka våldet.

Gulliga människor har skickat mig bilder från mina framträdanden de senaste dagarna så här kommer ett litet axplock:

1-Alexandra Pascalidou1

 

IMG_3497
IMG_3495

IMG_3520

Dela på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *