Sagolik söndag!

Igår kväll var min kompis Nisha och jag och ett par andra härliga kvinnor på middag på Strandvägen 1. Där satt prinsessan Madeleine, där satt en av världens bästa svenska fotografer Micke Jansson och en massa andra människor. Redan vid midnatt var jag som sällan går ut nuförtiden helt slut. Imorse vaknade jag vid 07.00 och blev så glad när jag såg DN som låg på hallmattan. Där låg de tre svenskor jag intervjuat som stannat i krisens Grekland.

De är fantastiska alla tre. Marie, Ann och Maria. Ni kan läsa om dem och se webb-tv-klippet från Grekland förra veckan HÄR. Söndagen spenderades skrivande och sen med min kompis Micke Nyqvist och Thomas Hanzon och hans fru Åsa på en ny härlig krog på Nytorget som jag inte kan namnet på. Vad har ni gjort i helgen?

Dela på

5 Svar på “Sagolik söndag!”

 1. Jättebra läsning Alexandra! (Alltså DNartiklarna!)Tack för att du delar med dig av ditt perspektiv.
  Hoppas det blir bättre för Grekland snart men det känns rätt hopplöst.
  Hur känns det för dig? Kommer det bli ännu sämre innan det kan bli bättre? Hälsa alla greker att vår familj älskar ert vackra land och håller våra tummar för att det snart snart vänder.

 2. Jag lämnar inte heller Grekland. Var ska jag åka och hitta jobb och lägenhet, i Sverige? Det är lättare att hitta en nål i en höstack, och om man snart fyller 60 så gör det inte saken bättre….men, idag har jag varit i Bulgarien, ca 2 timmars resväg ifrån mitt hem. Än en gång så har jag sett grisar, kor,får,åsnor,hästar och det gör mig alltid så lycklig. Att det fortfarande finns levande djur omkring oss, inte bara materiella saker som ska styra våra liv. Önskar att Bulgarerna fortsätter med djuruppfödning, för där vi är nu är inte det bästa. Lån på lån, det håller inte i längden. Ok, stackarna är fattiga. men varför ser de så rofyllda ut? Så, ville bara skriva att jag stannar här och fyller på mina batterier med att åka till Bulgarien, det ger mig styrka. Poor happy people! Kramar ifrån Dolly

 3. Hej! Har du någon korrekt källa på dina siffror angående att en miljon greker har lämnat Grekland? Visst finns det ungdomar och familjer som har lämnat, men en miljon? Låter så extremt.

  1. Enligt grekiska myndigheter har befolkningen sen krisen började minskat med en miljon. Både invandrare och greker har lämnat landet. Exakta siffror finns inte riktigt att få. Jag har ringt skattemyndigheterna i Sverige för att ta reda på hur många som kommit hit men inte ens de vet för att många hade medborgarskap sen tidigare. Kram,

  2. Det låter lite extremt, tror inte så många är greker-svenskar….men visst är det många som har flyttat och ungefär lika många som har stannat enligt min statistik. Jag har fortfarande svenska väninnor här som inte ger upp. Kramar ifrån Dolly ( det är namnet på min älskade lilla hund som vi hittade under en soptunna..)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *