Lycklig tisdag!

God morgon vänner! Jag önskar ni mår lika fint som jag. Efter några slitsamma år vände det. Alla pusselbitar föll på plats. Min sjätte bok ”Kaos- ett grekiskt krislexikon” har omfamnat av en unison kritikerkår. Recensenter som läst världslitteraturen hyllar min bok och jag vet inte hur jag ska hantera tacksamheten och glädjen. Jag som skrivit mer än jag läst. Idag kom en fin recension i Svenska Dagbladet. Klicka här för att läsa. Och läs boken och avgör själva.

Petros Kostopoulos som jag nämner i boken som var lifestyle-erans profet dök upp i min grekiska morgon-TV. Nu leder han tillsammans med sin fru morgon-TV och konkurrerar mot ett annat gift par i grannkanalen. Krisen krymper utrymmet och gör TV till en familjeangelägenhet.

Igår morse ledde jag en debatt om ensamkommande flyktingbarn på Kulturhuset för Unicef som gör ett oerhört viktigt jobb. På kvällen modererade jag en debatt för Skafferiet på Berns om varför våra danska grannar är bättre än oss svenskar på ekologisk mat. De har en samordnad strategi och politiska styrmedel i ryggen till skillnad mot oss här i Sverige. Det var oerhört intressant och jag ska härmed lyfta handen i livsmedelsbutiken och lyfta ekologiska matvaror istället för det som är billigast. Mest av hänsyn till min dotter och den värld jag vill att hon ska ärva.

Annars håller jag på och planerar en skriv- och träningskurs på Koh Lanta i Thailand den 13-17 januari 2014 där vi inleder dagarna med thaiboxning, yoga och dans. När kropp och själ är avslappnade efter träningen skriver vi under palmträden. Läs mer och Följ med. Klicka Här. 

Nu väntar duschen efter ett thaiboxningspass hos Johan Lindqvist på Kampsportslabbet. Mina ben är fulla av blåmärken men jag känner mig stark och lycklig. Och kär.

Dela på

Ett svar på “Lycklig tisdag!”

  1. Yassou Alexandra, vad kul att du har en blogg! All lycka med din bok, har längtat efter en bok om detta ämne väldigt länge. Min sambo är grek men bosatt i Sverige sedan två år tillbaka och vi åker ofta ner till Aten. Jag har nu en stor kärlek för Grekland and dess människor men tyvärr så kritiserar och förlöjligar många runt omkring mig krisen och beskyller ”de lata grekerna”. Blir så arg på denna inställning och ser fram emot att läsa den så fort den kommer på posten. En liten fråga, kommer den ut på grekiska? Våre kul att ge till svärmor! Hälsningar Erna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *