Med Malin Berghagen på Mallorca

Det är i det mörkaste mörker som människans styrka blottas. Det är också i det mörkaste mörker som alla färger och nyanser plötsligt blir tydligare. Min vän och syster Malin Berghagen har genomgått en fruktansvärd vecka. Hon och hennes fantastiska familj har plötsligt förlorat en familjemedlem. Även för mig var Dag Taylor viktig. Han var dansaren från Rinkeby som dansade sig in i strålkastarljuset. Vi Rinkebykids var så stolta över honom. Han satte vår förort på kartan.  Med sina magiska moves visade han att det fanns andra vägar att gå än de redan upptrampade. Flera decennier senare har jag fått ynnesten att umgås med hans underbara, varma och visa barn, Love och Christopher.

Nu lämnar han ett enormt tomrum efter sig. Och min älskade väninna förvandlas till en lejoninna, som står stadigt på jorden, som istället för att låta sig förlamas av sorgen är starkare än någonsin och omfamnar sina barn, tröstar, strör kärlek och uppmuntrar sin omgivning att våga leva livet fullt ut. Samtidigt som hon själv sörjer. Jag blir djupt imponerad och inspirerad av hennes grundmurade kraft och stabilitet. Av hennes förmåga att fokusera på det viktiga.

Igår åt vi middag på italienska A Casa Mia i Palma. Tess Merkel och jag är här för att jobba på Träningsresan som tidningen Tara anordnar på Mallorca. Jag ska träna 100 kvinnor och en man i fysisk och mental kampsport och jag ska inspirationsföreläsa. Jag ska lära dem respektera både sig själva och andra, att klättra utan kattklor, att ta plats och höja rösten och vägra låta sig reduceras till objekt eller etiketter eller offer. Jag ska göra dem till ljusets krigare. Tessan ska lära dem dansa efter sin egen pipa. Men igår ägnade vi kvällen åt Malin. Vi öste kärlek, vi skrattade och grattade och skattade oss lyckliga åt vår vänskap. Sofia Eng, min väninna från Los Angeles fick följa med mig på resan och jag är så glad att vi kan spendera lite tid ihop. Och så Sussi som gör Soul of Maia– smycken. Det finns ingenting som systerskap. Och förresten, det var en slump att vi råkade sätta oss under det träffsäkra budskapet. IMG_6192

Glöm nu inte att gå in och  tävla om de fina örhängena från Zanzlöza smycken. De har helande kraft och kostar 600 kr. Malin fick faktiskt ett par likadana igår. Se förra bloggposten och tävla. Vinnare utses den 4 oktober. Ta nu hand om varandra. Älska, krama, pussa och hylla varandra.

 

Dela på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *