Mitt livs sista måndag

God morgon och God vecka!
Just den här måndagen kallas av vetenskapsmän för ”Blå måndag” för den är tydligen deppigast på hela året. Gladast är den 21 juni. Och här på Koh Lanta är det grekiskt juniväder hela januari. Dagens outfit är en svart bikini inköpt på marknaden för 20 kronor enligt devisen less is more.

Nu är min skrivar- och träningskurs över och jag har återhämtat mig efter en riktig chill-out helg med mat, vila och lek. Men jag saknar redan alla deltagare. Varenda människa vi möter har något värdefullt att lära oss om oss själva, om livet, om världen.

Jag känner mig lyckligt lottad och fylld av tacksamhet och ödmjukhet. Nu har vi fått flytta in i ett litet paradis här på Malee Seaview på Saai Nam Lanta i en bedårande oas av ljus och rymd. Terasser med hängmattor och sköna soffor som omger poolen och utomhusduschen. Stilfullt inrett och skapat av Mathias som var murare i Mellerud och hans fina fru som arbetade som administratör. Det blev mycket där hemma, tiden räckte inte till och vardagsstressen höll på att äta upp familjelivet när paret bestämde sig för att ta en time-0ut. Det sammanföll med tsunami som var skonsam mot Koh Lanta. Mattias och Mia bestämde sig för att stanna och byggde sakta men säkert och med mycket möda upp ett fantastisk bostadsområde mitt i djungeln vid havet. De hade inga pengar när de startade men de hade en tydlig dröm, en glasklar vision som de delade och förverkligade. Idag både säljer och hyr ut lägenheter, hus och bungalows. Bäst av allt är att min kompis Tess Merkel bor granne med oss i en magnifik beach house villa där vi alltid är välkomna. Vårt hus är platsen för skugga och stillsamhet medan deras är öppen för lek och bad. Barnen springer mellan husen och igår åt vi hemma medan Melina och Minya tog ett kvällsbad. Om man omger sig med goda, generösa vänner är man rik!

Här är vårt nya hem och min arbetsplats:
Malee Sewaview

Malee Seaview

Malee Seaview

Inatt drömde jag att jag bara hade tre dagar kvar att leva. Det var en mardröm som tvingade mig att fokusera på vad som var viktigt i livet. Nu ska jag i ännu större utsträckning leva som om jag ska dö på onsdag. Veckan inleddes med att jag skjutsade barnen till skolan, tog en vitaliserande strandpromenad med några av mina skrivkursdeltagare som blivit mina vänner och sen ett svettigt militärträningspass med Linda Eliasson på Slow Down vid Klong Dao-stranden. Jag kände mig emellanåt som en sandpanerad fläskkotlett. Lägg därtill att jag fick brottas med fantastiska poliskonstapeln Jenny som är stark som en oxe så kan ni fethaja hur mör jag är i kroppen.

Linda Militärträning

 

 

 

 

 

 

 

 

Häromdagen lekte jag och Tess med barnen och blev plåtade av duktiga och gulliga fotografen Malin Bondesson: Exray Foto 1

Exray Foto 4

Dela på

2 Svar på “Mitt livs sista måndag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *