Thailamod och tid att tänka!

Hej från vår thailändska tillvaro. En oas av sandslott. En dröm designad efter vår egen rytm och våra behov. För det här livet är inget genrep. Det är sannolikt den enda chans vi får. Då gäller det att passa på. Skapa tid och plats och vara där vi vill vara. Sälj prylar du inte behöver, hyr ut lägenheten, ta föräldraledighet eller ta med jobb eller skapa ett jobb som jag gör här när jag leder en Skrivar- och Träningsresa med syfte att frigöra kreativiteten. Det är en sagolik samling människor som går min kurs. Från poliser till arkitekter till vårdpersonal och nutritionister. Vi tränar, mediterar, listar våra liv, skriver av oss och skriver upp oss, skriver oss starka och fria och allt jag skapat för gruppen ger mig själv en sådan enorm kraft och energi. Den här kursen kommer jag anordna vartenda år, både här i Thailand och i mitt Grekland – så håll utkik.

Imorse, efter en meditativ strandpromenad tog vi en danslektion med underbara Tess Merkel som fick oss alla att känna oss som de stjärnor vi är. Därefter gick skrivövningarna som en dans.

Nu när kursen är över för dagen planerar jag min vår och kommande jobb, jag skriver på artiklar och läser. Melina stortrivs i förskolan på Sanuk Svenska Skolan och tjatar om att få sova över hos kompisarna Minya och Neo, Tess ljuvliga barn. Men jag försöker få henne på andra tankar för jag kom hit för att få umgås mer med henne. För att få tid att läsa alla sagor vi inte hinner med där hemma, för att bygga sandslott och gå barfota till närmaste sylta för att äta ris och röror för en liten slant. Vi ligger i vattnet vid solnedgången och spelar rollspel där jag oftast får vara häxan Ursula och hon så klart är Ariel. Vi säger hemlisar på grekiska och övar alfabetet och lär oss räkna på thai och jag hinner svara på alla hennes frågor och funderingar. Som igår kväll. ”Varför heter det Ungdum mamma? Är unga människor dumma?”

Här lär jag mig tålamod eller thailamod som någon så finurligt kallat det. Allt tar tid och det är en bra övning för någon som är så snabb i allt. Jag älskar att gå barfota, osminkad och okammad i en sliten sarong och läsa gårdagens Bangkok Post om  demonstranter som protesterar mot korruption och önskar systemskifte.

Jag förbereder också en stor debatt om rasism i Sverige som ni gärna får komma med förslag på namn och inriktningar på. Jag skriver några artiklar om allt från tiden i Thailand till kvinnors rättigheter och hinner skissa på nya drömmar och nedteckna tankar i min dagbok som blir fetare för var dag.

Här kommer några bilder mig, Melina och Minya:

IMG_2500IMG_1645

Dela på

2 Svar på “Thailamod och tid att tänka!”

  1. Det låter som att du har hamnat på rätt plats och frisknat till verkar du med ha gjort. Då finns det bara en sak kvar att göra, njuta.
    Må bäst
    Tomas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *