Nedvarvning på Kos

Hej från ett stillsamt och stekhett Kos som ingår i Tolvöarna. Vi ser Bodrum mittemot. Här är jag med min älskade dotter och min guddotter och hennes mamma. Varje år i juni tillbringar vi fyra en gemensam vecka på någon grekisk ö. I år blev det Kos och tack vare lågsäsong och lite tur fick vi en uppgradering till svit med egen pool vid havet här på Blue Domes Mitsis Hotels. Vi varvar ner, äter och sover och följer ungarnas dygnsrytm och tempo som är perfekt för två utarbetade mammor. Fler bilder finns på Instagram @pascalidou

Häromdagen utannonserades Sommarpratarna i P1 och jag mindes mitt Sommaprogram som jag valde att sända på självaste midsommardagen 1998. Lika aktuellt nu som då. Lyssna här. Nu undrar jag hur ni firar Midsommar? Vad väcker den högtiden för känslor hos er? Är jag ensam om att fly midsommar eller helst jobba då?

Dela gärna med er av era tankar och anekdoter.

Nu ska jag ägna mig åt denna gudomliga varelse.

 

Dela på

5 Svar på “Nedvarvning på Kos”

 1. Receptet på en Lyckad Midsommar finns 16 min in i Sommarpratarna årsmodell -98:
  Färsk potatis, sill med nyklippt dill, jordgubbar och glass ( ska vara gräddglass) och Taube, fast jag tycker förstås att du glömde nybakad segkaka med äkta smör och en vällagrad kryddost…..
  Sen tycker jag att det kan räcka med en liten mini midsommarstång på det dukade bordet om man inte gillar ringdans med smågrodor osv.

  f

 2. Hörde dina kommentarer på radio idag, dagen före midsommar, och jag håller med dig till hundra procent. Det inte bara en fråga om invandrare som känner sig utanför utan i högsta grad också svenskar. Här i Sverige är det en otrolig hets inför inte vara midsommar utan inför varje storhelg. Då ska alla vara lyckliga med familj och vänner, men att bjuda in till sina festligheter är det inte tal om. Nej är så trött på allt och jag tror att jag också reser bort nästa år. Tack för att du för dom tystas talan. Kram!

  1. Tack snälla Katarina. Det är många som hört av sig till mig privat på mail och FB – etniska svenskar- som berättar hur ensamma de känner sig dagar som dessa. Så det är inte bara fråga om integration. Jag har också en massa kompisar som genom åren följt med mig till Grekland men aldrig bjudit in mig till sina lantställen eller midsommarfiranden. Vi får nog samlas alla vi ensamma och fira ihop. Oj vilket drag det skulle bli. Jag önskar dig allt gott och en glad midsommar och var lite fräck och erbjud dig att fira med vänner och bekanta. Kanske ger du dem en tankeställare! kram.

   1. Fina Alexandra! Tack för ditt svar. Visst skulle det bli ett enormt drag om alla vi som inte blir inbjudna skulle samlas. Är helt säker på att det skulle bli en enorm samling. Jag har också tänkt på att varför bjuder jag inte in? Tror det beror på att ”alla” verkar så ”upptagna” med sitt. Kanske håller dom bara skenet uppe och låtsas vara inbjudna till sina ”fester”, men sitter ensam som många med oss. Tycker iallafall att det är bra att du fortsätter att vara så frispråkig som du är och säger vad du tycker. Fortsatt så!❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *