Pascalidous Powertrip in Santorini

Äntligen på plats! På bara tre timmar med Apollo Resors sköna flygplan landade vi mjukt i paradiset. Personalen ombord skämtade om vår yogaresa och plötsligt sa flera på flyget att de ville följa med. Men vi var fullsatta till sista plats och tvingades till och med tacka nej till vissa som ville med. Det kommer flera tillfällen.

Efter ett halvårs förberedelser är vi nu inne på andra dagen av min tränings- och matresa på den vackra vulkanön Santorini i Grekland.

Solen skiner över 28 deltagare i åldrarna 22-77 år. Varenda morgon och eftermiddag leder vår egen musa Malin Berghagen ett fantastiskt yogapass med solhälsningar och meditationsmoment på en pir eller på stranden. Sen bjuder jag in till mentala gruppövningar och dagens överraskningar. Deltagarna vet på förhand ingenting om dagens upplägg för att de ska kunna koppla av och koppla bort kontrollbehoven. Vi äter det bästa den grekiska kokkonsten har att erbjuda på de coolaste krogarna med förtrollande utsikt. Vi får healingmassage, skrubb och kroppsmasker med vulkanlera, vi badar i varma källor och går osminkade i bikini och flipflops.

Idag bjöd jag på en båttur runt ön, promenad på vulkanen och en ljuvlig lunch på Captain John på den mikroskopiska ön Thirasia mittemot Santorini. Vi powerwalkar och joggar och imorgon väntar ett thaiboxningspass med en internationell mästare i Muy Thai som bor på ön och har ett magiskt Thaiboxningställe. I Oia hittade Malin och jag ett tak att spontanöva balansen på. Malin, vilken människa. Så sällsynt generös, storsint, varmhjärtad och ödmjuk. Här kan ni läsa Malins blogg:

Det är så underbart att få se hur olika kvinnor som jobbar inom allt från äldrevården till investment banker växer, utvecklas, skrattar och gråter, tar plats, delar med sig och omfamnar varandra. De är så härliga allihopa att jag vill leva med dem resten av livet. När jag såg 77-åriga Margareta stå på händer började jag gråta. Här förbereder vi ett yogapass på Villa Ventus i Akrotiri:

Yogaresa

Idag blev det också vinprovning på Santos Vingård med den magnifika utsikten:

Yogaresa

Jag kommer arrangera tre sådana resor om året med träning, makrobiotisk mat, mentala övningar och lektioner i levnadskonst. Vill ni se flera bilder?

 

Dela på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *