Tur, seger och ära!

Så passerade ett år och kommer aldrig mer tillbaka. Så vaknade jag plötsligt till ett par nya siffror som jag inte riktigt kan identifiera mig med. ”Ålder är bara en siffra” sa jag till min dotter som svarade: ”Men mamma för din del är det ju två siffror”. Önskar de kunde bli tre en dag så jag kan få njuta av barnbarn också. Men man ska inte kräva för mycket av livet. Jag har fått mer än jag någonsin kunnat drömma om.

Hundratals gratulationer från världens alla håll och kanter och livets alla faser. Från forna Rinkeby-vänner till kompisar på Nya Zeeland, Sidney, NYC och andra små och stora städer. Så tacksam och ödmjuk är jag över att ha fått röra mig över världen och mött magiska människor som satt spår i mig och lärt mig så mycket genom åren.

Igår tog vi en shoppingrund. Jag köpte en dagbok till Melina ty hon har inneburit en pånyttfödelse för mig. Hon gjorde mig till en ny människa. När jag tackade henne för att hon valde mig som mamma för nio år sedan sa hon: ”När jag såg hur du kämpade och slet bestämde jag mig för att lämna de andra stjärnorna och komma ner till dig på jorden. Och jag har inte ångrat det en sekund”.

Givetvis köpte jag även en persen till mig själv också. Simfötter och simhandskar och cyklop och badmössa för att jag tänker börja simma seriöst här i havet framför mitt lilla hem.

På kvällen bjöd jag vänner på middag på ARK i Glyfada vid vattnet. Fantastiskt atmosfär och musik och service men maten brister lite i sina gourmetambitioner i år. Min kompis Renos som är skådespelare och amatörfilosof önskade mig det de gamla romarna gjorde: Tur. Seger. Ära. Och så försäkrade han att jag inte åldras utan expanderar. Det är en vacker tröst.

Vi snackade om Salvador Dali, om hycklande filantropi, om konst och kultur och politik och vid två-tiden bar det av hemåt. Det blev en underbar födelsedag och jag känner mig så harmonisk och lugn trots den konstanta vilsenheten och de ständiga frågorna om vad jag borde ägna resten av mitt liv åt. Nu försöker jag vila i vilsenheten ett tag så kommer säkert svaren tids nog.

Önskar er alla tur, seger och ära. Oavsett när ni fyller år.

 

Dela på

3 Svar på “Tur, seger och ära!”

  1. Χρόνια Πολλά, Αλεξάνδρα!! Να χαίρεσε την κορούλα σου και νασε σίγουρη ότι θα κάνη τον κόσμο καλύτερο όπως τον κανείς και εσύ. Αν και δεν συμφωνο μαζί σου πάντοτε, πάντοτε με κανεις και σκέφτομαι!! Χαιρετισμούς, ” made by GREECE ”

    1. Ευχαριστω πολυ κ να σαι καλα κ μακαρι να πετυχει η Μελινα περισσοτερα απο εμενα κ να κανει τον κοσμο καλυτερο. Ευτυχως που δεν συμφωνεις παντα μαζι μου!!!

  2. Fin bild. Ja tänk att ha fått ett barn Alexandra. Att ha få ha barn i sitt liv som tyr sig till en. Det är så stort. Åh gråt. Idag är jag helt känslosam. Ja ta en dag i sänder. PS. Jag älskar att fira min egen födelsedag. Vet att en del vill gömma mig. Jag tycker inte man ska skämmas för att fira. Klart man ska. Man firar ju livet. Kram till dig och familjen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *